Nogomet
0

Van Gaal: Nadam se da ću biti menadžer Manchester Uniteda

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AFP)
Louis van Gaal (Foto: AFP)
Selektor holandske nogometne reprezentacije Louis van Gaal prvi je put otvoreno progovorio o mogućnosti da postane menadžer Manchester Uniteda i priznao da ga itekako zanima taj posao.

Nakon što je otpušten David Moyes odmah se kao glavni favorit za njegova nasljednika nametnuo 62-godišnji nizozemski stručnjak. Engleski mediji tvrde da je njegov dolazak na Old Trafford nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu gotova stvar, ali službena potvrda iz kluba se još čeka.

"Nadam se da ću ja biti taj. Manchester United je najveći klub na svijetu i bio bi to veliki izazov", izjavio je Van Gaal za BBC.

Opovrgnuo je ipak da je već dogovorio preuzimanje Crvenih vragova.

"Vi iz medija mislite da sam novi menadžer, ali najvažnije je misle li to i čelnici Uniteda", dodao je bivši trener Ajaxa, Barcelone, AZ-a i Bayerna.

"U ovom se trenutku moram fokusirati na posao selektora holandske reprezentacije. Dugo sam čekao da se nađem na SP-u i zato mi je to iznimno važno. Priče o Manchester Unitedu ne utječu na mene jer sam uvijek imao ponuda. Znam što je nogometni svijet i šta to znači".