Nogomet
44

Van der Wiel: Ronalda je nemoguće zaustaviti

Totalsport
Cristiano Ronaldo i Gregory van der Wiel (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo i Gregory van der Wiel (Foto: AFP)
Igrač holandske nogometne reprezentacije Gregory van der Wiel za portal Goal.com, osim razočaranja zbog ispadanja Oranja s Eura, podijelio je i oduševljenje vještinom "nezaustavljivog" Cristiana Ronalda.

Riskantno (pre)ofanzivna igra Holanđana u dvoboju s Portugalom ostavila je ogroman prostor za napadača madridskog Reala koji je bio neuhvatljiv za suparničke igrače te je s dva pogotka odveo svoju reprezentaciju u četvrtfinale.

"Igrao sam već protiv Ronalda tri puta i ovo što je prikazao u našem srazu na Euru nije nikakvo iznenađenje. Kada je ovako raspoložen, njega je nemoguće zaustaviti, odnosno na bilo koji način markirati", izjavio je 24-godišnji Van der Wiel.

Desni odbrambeni igrač Ajaxa također je priznao da nije odigrao turnir na svom nivou, optuživši pritom svoje saigrače.

"Istina je da nisam igrao dobro na Euru, ali nije sva krivica samo na meni. Jednostavno nisam imao prilike iskazati svoje napadačke kvalitete. U brojnim situacijama bio sam slobodan i u prilici krenuti naprijed, ali mi moji saigrači nikada nisu dodali loptu", poručio je Van der Wiel.

Nakon ovakvih izjava, te sličnih komentara još nekih reprezentativaca koji se tokom turnira nisu susprezali od kritika na račun svog statusa u ekipi, očito je da je pred selektorom Bertom van Marwijkom ili njegovim eventualnim nasljednikom veliki posao u vraćanju zajedničkog timskog duha.