Nogomet
0

Van der Sar ponovo na golu Holanđana

FENA
Golman nogometne reprezentacije Holandije - Edwin van der Sar odlučio je da sa završetkom ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj također završi i njegova reprezentativna karijera, kako bi se mogao u potpunosti posvetiti nastupima u dresu Manchester Uniteda. No, silom prilika ponovno je zatrebao Holandiji.

Selektor Bert van Marwijk pozvao je Van der Sara jer su mu trenutno povrijeđena čak dva reprezentativna golmana - Maarten Stekelenburg iz Ajaxa te Henk Timmer iz Feyenoorda.

"Timmer se lakše povrijedio ove sedmice, a što se tiče Stekelenburga, pokazalo se da će pauzirati četiri do šest sedmica, što je znatno duže od očekivanog. Zbog toga smo prišli Van der Saru te smo ga iznenadili sa svojim pitanjem. No, još istog dana poslao nam je pozitivan odgovor da prihvaća poziv. S obzirom na njegovu klasu nema sumnje da nam je on u ovom slučaju prvi izbor", rekao je Van Marwijk.

U reprezentaciji je ponovno i Wesley Sneijder, koji je bio povrijeđen dva mjeseca, a ove sezone još uvijek nije upisao nastup u dresu Real Madrida. Van Marwijk je ipak dobio dozvolu Realovih čelnika da ga puste u reprezentaciju za dvoboj s Islandom i Norveškom.