Alex Ferguson
0

"Van der Sar ovako nije pogriješio od osnovne škole"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Nogometaši Manchester Uniteda u utakmici 8. premierligaškog kola propustili su veliku priliku za upisivanje tri boda. Pobjede ih je koštala velika pogreška iskusnog golmana Edwina van der Sara.

Nakon jednog naoko bezazlenog ubacivanja s lijeve strane Van der Sar je uhvatio loptu u svom petercu, a potom mu je ona bezrazložno ispala iz ruke i kao servirana došla na nogu Somenu Tchoyiju koji ju je bez problema pospremio u mrežu.

Dogodilo se to u 55. minuti za konačnih 2-2, a valja reći da su “crveni vragovi” već od 25. minute imali prednost 2-0.

"Rezultat je zapravo neobjašnjiv. Imali smo nesreće kod njihovog prvog gola, a kod drugog je Van der Sar napravio grešku kakvu zapravo nije napravio još od osnovne škole", komentirao je razočarani Ferguson, čija je ekipa u osam dosad odigranih kola neporažena, ali je čak pet puta remizirala.

Treći je to put ove sezone da je Manchester United ispustio vodstvo, prethodno mu se to dogodilo na gostovanjima kod Fulhama (2-2) i Evertona (3-3), a na Goodison Parku je Fergusonova ekipa primila čak dva gola u sudijskoj nadoknadi.

"Umjesto vodstva 2-0, trebali smo voditi 5-0 već na poluvremenu. Kod Evertona smo mogli zabiti pet ili šest golova, a kod Fulhama tri ili četiri. Ali u svim smo utakmicama osvojili tek bod i to nas mora brinuti. Ne smijemo tako nastaviti. Za neke ekipe iz sredine tabele pet remija i neporaženost u osam utakmica su dobar rezultat, ali ne i za Manchester United", zaključio je škotski menadžer.