Nogomet
11

Van Bommel: Zvižduci navijača Robbenu su skandalozni

Totalsport
Arjen Robben (Foto: AFP)
Arjen Robben (Foto: AFP)
Krilni napadač Bayerna i holandske reprezentacije Arjen Robben nije naišao na dobar prijem Bayernovih navijača tokom prijateljske utakmice svog kluba i svoje reprezentacije u utorak na Allianz Areni.

U subotu je Robben na tom stadionu propustio u prvom produžetku finalne utakmice Lige prvaka protiv Chelseaja iskoristiti kazneni udarac kod rezultata 1-1. Chelsea je na kraju proslavio naslov prvaka Evrope boljim izvođenjem penala.

Tri dana kasnije Robben je zaigrao protiv svog kluba. Bayern je u prijateljskom dvoboju savladao Holandiju s 3-2. Robben je, kada je ušao u igru u 76. minuti u sastavu holandske selekcije, zaradio gromoglasne zvižduke! Veliki dio navijača Bayerna zviždao je svaki put kada je Robben primio loptu, iako su neki i skandirali njegovo ime.

Bivši Bayernov kapiten i holandski reprezentativac Mark van Bommel, koji nije zaigrao u ovoj utakmici, osudio je reakciju navijača.

"Nakon svega što je Robben napravio za Bayern skandalozno je da mu njegovi navijači zvižde", rekao je Van Bommel za holandsku TV-stanicu.