Edoardo Reja
0

"Valjda ću i ja jednom dobiti Romu"

Totalsport
Edoardo Reja (Foto: Reuters)
Edoardo Reja (Foto: Reuters)
Nogometaši Lazija najbolja su priča s ovosezonskog početka takmičenja talijanske Serije A. Nakon osam odigranih utakmica su vodeća ekipa na tabeli.

Ostvarila je ekipa koju vodi nekadašnji trener splitskog Hajduka, Edoardo Reja, šest pobjeda, te jedan remi i poraz, i na vrhu tabele imaju dva boda više od Milana, odnosno, četiri više od aktuelnog prvaka Intera.

Pred Lazijom je prvo gostovanje kod Palerma idućeg vikenda, a potom i veliki rimski derbi protiv mrskog "neprijatelja" Rome, koja je, pak, krenula u novu sezonu potpuno drugačije. Uz dosta poraza i kikseva se nalaze na 14. mjestu.

"Utakmica s Romom nije obična utakmica. To je nešto iznad, jedna od najvažnijih za nas u cijeloj sezoni", rekao je trener Lazija Reja i potom dodao:

"Nikada kao trener nisam pobijedio Romu u svojoj karijeri. Za sve postoji prvi put, a obilnu sreću bih doživio kada bi se to dogodilo za dva kola. Na vrhu smo tabele i ta tri boda bi nas dodatno, maksimalno, gurnula prema naprijed. Dat ćemo sve od sebe u toj utakmici, ali prvo moramo biti pravi kod Palerma", završio je Reja.