Primera
0

Valencia srušila Atletico, Modrić postigao prvijenac u Realu

Totalsport
Detalj sa susreta Valencia - Atletico (Foto: AFP)
Detalj sa susreta Valencia - Atletico (Foto: AFP)
U posljednjoj subotnjoj utakmici 10. kola prve španske nogometne lige nogometaši Valencije nanijeli su Atletico Madridu prvi prvenstveni poraz slavivši na Mestalli 2-0...

Pogotkom Roberta Soldada u 20. minuti prvog poluvremena i Nelsona Valdeza u petoj minuti sudijske nadoknade Valencia je nastavila sjajan domaćinski niz ove sezone u prvenstvu. U pet odigranih utakmica slavila je u njih četiri, a samo je Deportivo u sklopu 2. kola uspio otkinuti bod.

Radamel Falcao imao je nekoliko sjajnih prilika za poravnanje rezultata tokom susreta, ali to mu ipak nije pošlo za rukom. Recimo i da je sjajni kolumbijski napadač zamotane glave okončao susret zbog udarca koji je zadobio još sredinom prvog poluvremena.

U samom smiraju susreta, u situaciji kada je Valencia ostala s igračem manje zbog isključenja Ricarda Coste, Valdez je nakon kontre postavio konačnih 2-0. Nakon nepotpunog 10. kola jasno je da će Barcelona ostati usamljena na vrhu prvenstvene tabele s 28 osvojenih bodova (devet pobjeda i remi). Aktualni prvak Real zaostaje velikih osam bodova za Kataloncima.

Dodajmo i za kraj da je Real u ranije odigranom susretu slavio na Santiago Bernabeuu protiv Zaragoze s 4-0 i da je Luka Modrić postigao posljednji pogodak. Hrvatskom reprezentativcu je to bio prvi gol u dresu Reala.

Primera, 10. kolo:

Real Madrid - Zaragoza 4-0 (Higuain 23, Di Maria 25, Essien 89, Modrić 90+2) Malaga - Rayo Vallecano 1-2 (Demichelis 49 / Piti 11, 61)

Barcelona - Celta 3-1 (Adriano 21, Villa 26, Jordi Alba 61 / Bermejo 24) Valencia - Atletico Madrid 2-0 (Soldado 20, Valdez 90+5)

Tabela: Barcelona 28, Atletico Madrid 25, Real Madrid 20, Malaga 18, Betis 16...