Primera
2

Valencia šokirala Real u Madridu, Betis Athletic u Bilbau

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Real Madrid razočaravajuće je startao u novu sezonu prvenstvenog nogometa u Španiji. U utakmici prvog kola Valencia je na Santiago Bernabeuu izvukla remi 1:1.

Krenuli su Madriđani silovito: na asistenciju Angela di Marije Gonzalo Higuain je u devetoj minuti doveo ekipuJosea Mourinha u vodstvo iz trećeg pokušaja, nakon što mu je prva dva udarca odbranio golman gostujućeg sastava Diego Alves.

Gosti su u 41. minuti uspjeli izjednačiti preko Jonasa. U istoj su se akciji žestoko sudarili Iker Casillas i njegov saigrač Pepe. Gore je prošao portugalski defanzivac koji je, razbijene glave, morao na poluvremenu ostati u svlačionici.

U nastavku napadi Mourinhovih igrača nisu donosili ploda. U 53. je minuti obećavajuću priliku upropastio Di Maria, a u 72. i 82. minuti Diego Alves lijepo je krotio udarce Karima Benzeme.

U drugoj nedjeljnoj utakmici dogodio se polustoljetni raritet: prvi put nakon 1963. godine, u dvoboju Espanyola i Levantea, jedna je utakmica prvog prvenstvenog kola završila s osam pogodaka u zbroju.

Završila je i iznenađujućim domaćim porazom Athletic Bilbaa, kojeg je seviljski Betis isprašio 5:3 rezultatom.

Gledali su navijači na San Mamesu sjajnu utakmicu punu preokreta: gosti su poveli 3:0, no ekipa Marcela Bielse uspjela se vratiti u utakmicu izjednačivši na 3:3. Krenuli su domaći i po pobjedu, no Pozuelo i Jorge Molina iz dvaju su brzih kontranapada postavili konačan rezultat.

 Primera, 1. kolo:

Athletic – Betis 3:5 (De Marcos 48, San Jose 66, 76 / Ruben Castro 7, Jorge Molina 26, 86, Benat 31, Pozuelo 80) Real – Valencia 1:1 (Higuain 9 / Jonas 41)