Nogomet
0

Valencia porazom od Gijona upisala 11. ligašku utakmicu bez pobjede, Sevilla bolja od Levantea

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Problemi Garyja Nevillea na klupi Valencije se nastavljaju. Šišmiši su u 22. kolu Primere na svojoj Mestalli rezultatom 1:0 poraženi od Gijona.

Šišmiši već 11 utakmica u Primeri ne znaju za pobjedu, a ovo je osma utakmica otkako je na klupi Gary Neville, bivši bek Manchester Uniteda koji je na Mestallu stigao kao poznati fudbalski analitičar. Praksa, kako stvari stoje, još uvijek trpi.

Jedini gol na utakmici postignut je iz penala, a strijelac u 50. minuti bio je Sanabria koji je tako postigao 10. gol u sezoni. Sanabria je trenutno najmlađi igrač sa deset postignutih pogodaka u vodećih pet liga Evrope. Valencia je i prije i poslije gola gostiju imala nekoliko izuzetnih šansi da postigne gol, ali Negredo i društvo nisu pronalazili put do mreže.

Debitantski nastup za Gijon upisao je bh. reprezentativac Ognjen Vranješ koji je u 70. minuti dobio žuti karton. Ovo je druga uzastopna pobjeda Sporting Gijona koji je prethodno imao niz od pet vezanih poraza.

Ranije su snage odmjerili Sevilla i Levante, a pobjedu je odnio domaćin koji je slavio rezultatom 3:1. Gameiro je pogodio već u prvoj minuti, a na 2:0 povisio je Iborra na otvaranju drugog poluvremena. Potom je Rossi u svom drugom nastupu za Levante u 55. minuti smanjio na 2:1, da bi Konoplyanka u 76. minuti svojim pogotkom osigurao pobjedu svom timu.

Tabela: