Nogomet
2

Valencia nastavlja svoju krizu: Granada uzela bod na Mestalli

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 12. kolu La Lige Valencia je na svojoj Mestalli podijelila bodove sa Granadom (1:1).

Valencia je upisala čak deveti ligaški meč bez pobjede u ovoj sezoni i do sada je skupila već sedam poraza. U posljednje četiri ligaške utakmice Šišmiši ne znaju za pobjedu, a ovaj put su dopustili posljednjeplasiranoj ekipi tabele i jedinoj ekipi prvenstva koja nema pobjede Granadi da dođe do svog petog boda u sezoni.

Granada je povela u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Carcela-Gonzaleza i uz vodstvo je otišla na odmor.

To je bila nova potvrda da Valencia neće završiti meč bez primljenog pogotka, a koliko je to loše pokazuje podatak da je Valencia u posljednjih 40 ligaških mečeva samo jednom uspjela okončati meč bez primljenog pogotka. Taj meč je odigran u aprilu ove godine protiv Eibara kada je Valencia slavila sa 4:0.

Ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor Italije i trener Fiorentine Cesare Prandelli do gola je stigla u 47. minuti kada je Nani izjednačio na 1:1 što je bio konačan rezultat.

Valencia sada ima 11 bodova nakon 12 odigranih kola i samo dva puta u historiji je imala gori učinak nakon toliko odigranih utakmica u najvećem rangu španskog fudbala.

U terminu od 12 sati Espanyol je u gostima golom Morena (81') savladao Alaves u gostima. Interesantno, Moreno je u 79. minuti promašio penal, jer je golman Pacheco odbranio njegov udarac. Samo dvije minute kasnije iskupio se za promašaj i postigao pobjedonosni pogodak.

Tabela: