Nogomet
5

Valdes: Messi je bog i Barcelona će uvijek ovisiti o njemu

Totalsport
Victor Valdes (Foto: AFP)
Victor Valdes (Foto: AFP)
"Lionel Messi je bog i Barcelona će uvijek ovisiti o njemu", smatra španski nogometni golman Victor Valdes, saigrač Argentinca u katalonskom klubu.

Messi će propustiti narednih šest do osam sedmica zbog povrede bicepsa lijeve noge, koji mu je stradao proteklog vikenda u susretu Primere na gostovanju kod Betisa. Mnogi se pitaju kakve će rezultate ostvarivati Barcelona u tom periodu, a Valdes je jasno poručio koliko će Argentinac nedostajati ekipi.

"On je bog. Najbolji igrač koji je ikada igrao i koji će ikada igrati. Ono što je on uradio za ovaj tim je nevjerovatno. Što se mene tiče Barcelona će uvijek ovisiti o njemu", rekao je Valdes, pa nastavio:

"On je trenutno jako nesretan. A mi smo kao igrači sebični, jer želimo da igra i da nam pomogne. Ne možemo razumjeti kada nije u mogućnosti igrati. Ne možemo to prihvatiti. S obzirom da ga jako dobro poznajem, uopće ne sumnjam da će uložiti maksimalan napor u svoj oporavak i da će se vratiti još bolji", zaključio je golman koji na kraju sezone napušta Barcelonu.

Messi je ove sezone postigao 14 pogodaka u 16 utakmica u svim takmičenjima za katalonski sastav. Prošle je sezone bio daleko učinkovitiji, pogotovo u Primeri, gdje je upisao 46 pogodaka u 32 utakmice.