Nogomet
0

Valdes: Ancelotti griješi sa Casillasom

Totalsport
Victor Valdes (Foto: AFP)
Victor Valdes (Foto: AFP)
Barcelonin golman Victor Valdes uvjeren je da novi trener madridskog Reala Carlo Ancelotti nastavlja s pogrešnom politikom svog prethodnika Josea Mourinha.

To je politika forsiranja Diega Lopeza u udarnoj postavi Kraljevskog kluba ispred prvog golmana španske nogometne reprezentacije Ikera Casillasa.

Lopez je doveden iz Seville u januaru, a odmah je izborio mjesto u udarnoj postavi ispred klupske ikone Casillasa koji je prošle sezone imao i problema sa povredom.

"Bio sam iznenađen što je Casillas bio zamjena", rekao je 31-godišnji Valdes za El Mundo Deportivo aludiravši na otvarajuću Realovu utakmicu sezone u Primeri protiv Betisa.

"Na Kupu konfederacija bio je prilično dobar nakon teške privatne situacije i mjeseci bez igranja. Vidio sam Ikera kako radi nemoguće i za mene je on najbolji. Iznenadila me takva odluka, ali to nije moj klub i ja nemam puno za reži o svemu tome. Ali za mene je on najbolji. Volio bih ga vidjeti da igra više, za mene je izazov igrati protiv njega", zaključio je Barçin čuvar mreže.