"Treće poluvrijeme" na TV1
0

Vahid Halilhodžić prvi gost Bahe Topalbećirevića

Piše: E. Isanović
Sabahudin Topalbećirević
Sabahudin Topalbećirević
Vahid Halilhodžić gost je prve emisije "Treće poluvrijeme" na TV1. Proslavljeni igrač "Veleža" aktuelni je strateg zagrebačkih "modrih". U polusatnom intervjuu sa Sabahudinom Topalbećirevićem otkriva do sada nepoznate detalje iz svog života, te iz bogate nogometne i trenerske karijere.

"Prvo bih istakao da je snimanje bilo u Zagrebu i u Mostaru. Sve skupa je trajalo oko tri sata. Mislim da će emisija privuči pažnju gledatelja, a trajat ća pola sata. Razgovarali smo o finalu kupa bivše Jugoslavije - tadašnjeg Maršala Tita iz 1981. godine. ’Velež’ je u borbi za trofej savladao ’Željezničar' 3-2. Govorio je o afričkoj avanturi i o tome kako je dobio orden Legije časti u Francuskoj. Posebno emotivno je pričao o Mostaru, jer je bilo svakakvih natpisa u medijima nakon njegovog preuzimanja 'Dinama'. No, ne bih sada otkrivao sve detalje", izjavio je za Sarajevo-x.com urednik i voditelj emisije, popularni komentator Sabahudin Baho Topalbećirević.

Pomenuta emisija počinje u 20.10 sati na TV1. Da je Topalbećirević izabrao pravog sagovornika ne treba posebno naglašavati. Naime, Vahid Halilhodžić je sinoć, u Evropskoj ligi, sa klupe predvodio Zagrepčane do veličanstvene pobjede nad španskim "Villarealom". Bilo je 2-0, što je najveće evropsko slavlja tima iz Maksimira još od utakmice sa "Celticom" iz 1998. godine.

Popularni Vaha u fokusu je svih sportskih dešavanja u regionu. Stoga vam preporučujemo da večeras budete uz male ekrane.