Uživanje na suncu, u ćevapima i kafi
0

Vaha preuzeo ulogu vodiča i upoznao Dinamovce sa Šeherom

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nakon sinoćnje spektakularne prijateljske utakmice na stadionu Grbavica, nogometaši i rukovodstvo zagrebačkog Dinama odlučili su da lijepi proljetni dan provedu u šetnji centrom Sarajeva.

Trener "modrih", bosanskohercegovački legendarni nogometni stručnjak, Vahid Halilhodžić spremno je prihvatio ulogu turističkog vodiča i igrače i pomoćne trenere upoznao s lijepim Šeherom.

Poveo ih je u obilazak Begove džamije, zatim su prošetali kroz Sarače, Ferhadijom prošetali do sarajevske Katedrale, koja je zatvorena zbog rekonstrukcije, ali su ljubazni domaćini otvorili vrata Katedrale Srca Isusova i pokazali Zagrepčanima prelijepi vjerski objekat.

Nakon upoznavanja sa Šeherom Halilhodžić je igračima dao dva slobodna sata. Neki su, naravno, otišli da probaju sarajevske ćevape, dok su drugi odlučili da se sunčaju pored Sebilja ili uživaju ispijajući kafu pored Katedrale.

Halilhodžić nije mogao zaobići Slatko ćoše i popiti kafu u popularnom i atraktivnom mjestu na Baščaršiji. A, s obzirom da je on jedna od istinskih zvijezda, mnogi su zastali da se fotografišu s njim, što je on, naravno, sa zadovoljstvom prihvatao.

Spomenimo da je Vaha gradom šetao sa šalom reprezentacije BiH. Kako je već i ranije rekao, on namjerava večeras otići u Zenicu i bodriti naše "zmajeve".