Nogomet
76

Žrijeb Lige prvaka: Džekin City igra protiv Barcelone, Spahić protiv Ibrahimovića

Piše: J. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
U švicarskom Nyonu održan je žrijeb parova osmine finala Lige prvaka. Edin Džeko i Man. City igrat će protiv Barcelone, Emir Spahić i Bayer protiv PSG-a, a Sead Kolašinac sa Schalkeom igrat će protiv Real Madrida.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Manchester City - FC Barcelona Olympiacos - Manchester United Milan - Atletico Madrid Bayer Leverkusen - PSG Galatasaray - Chelsea Schalke - Real Madrid Zenit - Borussia Dortmund Arsenal - Bayern

Današnji žrijeb vodili su legendarni portugalski nogometaš Luis Figo, izvršni direktor UEFA-e za takmičenja Giorgio Marchetti i generalni sekretar UEFA-e Gianni Infantino.

U jednom šeširu našli su se pobjednici grupa dok su u drugom bile ekipe koje su grupnu fazu Lige prvaka završile na drugom mjestu.

Boje Bosne i Hercegovine u osmini finala najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja na svijetu brane Sead Kolašinac (Schalke), Edin Džeko (Manchester City) i kapiten Zmajeva Emir Spahić (Bayer Leverkusen).

Pravilo kaže da timovi u osmini finala ne mogu igrati međusobno ukoliko dolaze iz iste lige i ukoliko su igrali u istoj grupi.

Pobjednici grupne faze će prvu utakmicu osmine finala igrati u gostima 18./19. i 25./26. februara dok će se uzvratni susreti igrati 11./12. i 18./19. marta.

O tome ko će s kim igrati u četvrtfinalu odredit će žrijeb koji je zakazan za 21. mart. Finale Lige prvaka igra se 24. maja na stadionu Estádio do Sport u Lisabonu.