Nogomet
0

Uzbudljive utakmice Primere na programu TV1 i Mreže

Sarajevo-x.com
Ljubitelji fudbala će na programu TV1 i Mreže ovog vikenda i u ponedjeljak imati priliku gledati čak tri susreta španske Primera lige.

U subotu, u 18 sati, na programu će biti utakmica Sevilla - Valencia. Sevilla našeg Emira Spahića ugostit će odličnu ekipu Valencije koja je nakon prvih kola u samom vrhu baš kao i Sevilla. Za ova dva tima za sada sve ide po planu i bit će zanimljivo vidjeti ovaj dvoboj u Seviilli. Razlog više su i dobre igra kapitena našeg državnog tima Emira Spahića. Susret Sevilla - Valencia ne propustite u subotu, s početkom u 18 sati, samo na TV1 Mreži.

Duel Real Zaragoze i Malage, timova koji imaju drugačije ambicije u ovoj sezoni. Domaći tim ima za cilj ostanak u društvu najboljih, a njihov protivnik želi plasman u Evropi. Kako su krenuli izabrnici Manuella Pellegrinija taj zacrtani cilj nije ni daleko jer Cazorla, Joauqim i društvo zaista igraju sjajno i pitanje je može li domaći tim koji ima velikih problema sa realizacijom ugroziti Malagu?! Utakmica Real Zaragoza - Malaga na programu TV1 Mreže je u nedjelju s početkom u 22 sata.

Gledatelji ni u ponedjeljak neće biti uskraćeni za utakmice jedne od najboljih evropskih liga. U ponedjeljak u 21 sati, na rasporedu je susret Getafe - Betis. Biće ovo duel timova koji su potpuno različito krenuli u sezonu, ali ipak imaju iste ambicije. Cilj je ostati u ligi i pokušati ako se ukaže prilika izboriti plasman u gornji dio Primere. Betisu koji se ove sezone vratio u društvo najboljih ide dosta dobro i nakon 4 odigrana kola u samom su vrhu lige, no isto se ne može reći za Getafe koji će u ovom susretu morati tražiti tri boda. Ipak, morat će biti oprezni jer je Betis iznimno opasan u gostima, a ove sezone još nisu pognutih glava napustili gostujuće teren. Posljednji susret 5.kola u kojem se sastaju Getafe – Betis na programu TV1 Mreže možete pogledati u ponedjeljak, u 21 sat.

TV1