Nogomet
7

Uz pjesmu i transparent "Brazil, don't worry, we are coming" navijači BiH krenuli ka stadionu

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Nekoliko hiljada navijača Bosne i Hercegovine u korteu iz centra Kaunasa u Litvaniji krenulo je u popodnevnim satima ka stadionu na kojem će večeras od 19 sati po srednjoevrepskom vremenu, a 20 sati po lokalnom, biti odigrana najvažnija fudbalska utakmica u historiji BiH.

Tokom cijelog dana, navijači su "okupirali" ulice drugog po veličini grada u ovoj baltičkoj zemlji, a prilikom kretanja ka stadionu S. Darius & S. Girenas, nosili su transparent na kojem je pisalo “Brazil, don't worry, we are coming“ (Brazil ne brini, dolazimo).

Istovremeno, nekoliko hiljada navijača BiH pjevalo je “Volim te Bosno“ i druge navijačke pjesme.

Lokalni stanovnici nisu se mogli načuditi koliko BiH ima navijača danas u Kaunasu, a nerijetko iz obližnjih ugostiteljskih objekata i trgovina uposleni su otvoreno podržavali i pozdravljali navijače, koji su stigli iz svih dijelova svijeta da bi podržali igrače bh. reprezentacije i selektora Safeta Sušića.

BiH će bodriti oko 9.000 navijača. Predviđa se da će stadion biti gotovo u potpunosti ispunjen bh. navijačima.

Ukoliko BiH pobijedi na večerašnjoj utakmici, plasirat će se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, što će biti premijerno učešće ove zemlje na tako velikom fudbalskom takmičenju.

Reprezentacija BiH će se nakon utakmice vratiti charter letom u BiH gdje se očekuje veliko slavlje. Ugostitelji u Kaunasu također se pripremaju za slavlje.