Bundesliga
0

Uvjerljivom pobjedom Borussia (D) povećala vodstvo

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na dominantan je način dortmundska Borussija zadržala niz nepobjedivosti u gostima i vrh tabele njemačkog nogometnog prvenstva nakon 11. kola. Slavili su 4-0 pobjedu kod Hannovera.

Valja naglasiti da je tako uvjerljiv rezultat ostvaren u smiraju utakmice budući da je od 11. minute, kada je precizan bio Kagawa, do 72. na semaforu pisalo 1-0 za lidera Bundeslige. Tada je uvodno vodstvo svojim šestim prvenstvenim pogotkom povisio Barrios, a sve je za gostujuću ekipu bilo lakše nakon što je u 77. isključen Haggui. Osim kazne Tunižaninu uslijedila je i kazna za Hannoverovu ekipu budući da je njegov nasrtaj na Blaszczykowskija ocijenjen i najstrožom kaznom. Propustio ju je realizirati Sahin.

Precizni su zato u nastavku igre bili još Lewandowski i Blaszczykowski za konačnih 4-0 i šestu uzastopnu gostujuću pobjedu dortmundske ekipe. Iskorištena je ona za dodatni bijeg na vrhu tabele na kojem sada uživaju četiri boda prednosti pred drugoplasiranim Mainzom.

Hannoveru je ovo bio peti prvenstveni poraz.

Bundesliga, 11. kolo, nedjelja:

Hannover - Borussia (D) 0-4 (Kagawa 11, Barrios 72, Lewandowski 81, Blaszczykowski 90) Bayer - Kaiserslautern (17.30) Stuttgart - Werder (17.30)

Redoslijed: 1. Borussia (D) 28, 2. Mainz 24, 3. Eintracht 19, 4. Hoffenheim 18, 5. Bayer 18 (-1)...