Zvjezdan Misimović
0

"Uvijek možemo postići pogodak"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Zvjezdan Misimović, naš najbolji fudbaler i motorna snaga reprezentacije, zbog povrede koju vuče iz utakmice u Lisabonu neće nastupiti u susretu koji se igra u Zenici večeras. Za FIFA.com je prognozirao večerašnji razvoj događaja i šanse naše reprezentacije za većim uspjehom.

Bosni i Hercegovini za prolaz na Svjetsko prvenstvo je potrebna pobjeda od dva gola razlike i sigurno je da će BiH krenuti ofanzivno kako bi nadoknadila zaostatak iz prvog meča.

"Pokušat ćemo igrati napadački koliko god je to moguće, jer tu leži naša snaga. Moramo nadoknaditi zaostatak od 1:0, a to znači da moramo igrati ofanzivno", rekao je Misimović za FIFA.com.

"Imamo potencijal da uvijek postignemo pogodak, ali ne smijemo zaboraviti da na raspolaganju imamo 90 minuta i da to ne moramo odmah uraditi", rekao je Miske.

Zvjezdan je dodao da je svjestan portugalske snage i iskustva, ali da je BiH u Lisabonu pokazala da može stvarati šanse što je našim igračima dalo samopouzdanje pred uzvratni susret.

"Plasman na SP bio bi najveći uspjeh naše zemlje u posljednjih nekoliko godina. Prije nekog vremena, vladao je skepticizam kada je u pitanju naš tim, ali je danas fudbal sport broj jedan", rekao je Misimović.

On je istakao značaj domaće publike koja će pokazati da predstavlja našu veliku prednost.