Alex Ferguson
0

"Utišali smo bučne susjede"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nije krio svoje zadovoljstvo nakon dramatične pobjede nad gradskim rivalom Cityjem (4-3) u 6. kolu engleskog nogometnog prvenstva...

Iako su “crveni vragovi” tijekom utakmice imali vodstvo tri puta, za konačan trijumf morali su čekati šestu minutu sudačke nadoknade kada je “džoker” s klupe Michael Owen zatresao mrežu.

  • Mogli smo ih poniziti danas. Poklonili smo im tri gola. Mogli smo pobijediti 6-0 ili čak 7-0 da smo se branili kako spada. Ali na kraju smo pobijedili u jednom od najboljih mančesterskih derbija, čiji su neizvjestan ishod uvjetovale pogreške – rekao je Ferguson nakon utakmice i onda poentirao izjavom da su njegovi igrači “utišali bučne susjede”.

  • Ponekad vam se dogodi da imate bučne susjede i ne možete učiniti ništa po tom pitanju jer će oni uvijek biti bučni. Morate nastaviti sa svojim životom i pojačati televiziju. Danas su moji igrači pokazali svoju formu i svoju snagu na travnjaku - dodao je škotski stručnjak.

S druge strane menadžer Manchester Cityja Mark Hughes bio je neutješan, a posebne je zamjerke imao na glavnog suca Martina Atkinsona koji je prema njegovom mišljenju dopustio predugu igru u sudačkoj nadoknadi.

  • Užasno je razočaravajuće ovako izgubiti utakmicu od velikog značaja i za nas i za Manchester United. Pokazali smo karakter i kvalitetu danas, ali na kraju smo jako frustrirani jer smo opljačkani. Sudac je pustio sedam minuta sudačke nadoknade iako su se trebale igrati četiri – objasnio je Hughes.