Senijad Ibričić
0

"Utakmicu protiv Turske čekamo u miru"

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Jedan od najzapaženijih igrača naše nogometne reprezentacije u dvoboju sa Armenijom bio je veznjak Hajduka, Senijad Ibričić. Pored toga što je u 6. minuti postigao pogodak i kod drugog gola je prekinuo napad Armenca i loptu predao Muslimoviću koji je kasnije poentirao na dodavanje Džeke. I pred presudni meč sa Turskom član splitskog tima je optimista.

"Svi smo svjesni šta se oko nas dešava. U miru dočekujemo utakmicu i mogu obećati da ćemo svi dati sve od sebe da pobjedimo. Znamo da našem suparniku odgovara samo pobjeda i da će biti pod velikim pritiskom. Isto se odnosi i na nas, trijumfom bi otklonili sve dileme oko drugog mjesta i učinićemo sve da to i uradimo", kaže Ibričić za Sarajevo-x.com.

Na pitanje o podršci koju će naša reprezentacija imati sa tribina, Ibričić je uvjeren da uz navijače mogu do kompletnog plijena.

"Ne bi bilo dobro da svoju sudbinu rješavamo u preostale dvije utakmice, jer dosta naših igrača ima žuti karton i prijeti im suspenzija ako dobiju opomenu u sudaru sa Turcima", upozorava naš veznjak i dodaje kako je zadovoljan vlastitom formom, mada "uvijek može bolje".

Naša nogometna reprezentacija ima večeras trening u 18 sati na stadionu Grbavica.