Prenosi utakmica od 6. kola
0

Utakmice Široki Brijeg - Željezničar i Sarajevo - Borac na BHT1

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Televizija Bosne i Hercegovine dogovorila je ekskluzivno pravo prenosa utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine sa pet najvećih klubova u našoj zemlji, pa će svi ljubitelji fudbala ponovo imati priliku na malim ekranima gledati najzanimljvije utakmice domaćeg prvenstva.

Kako nam je potvrdila Sabina Bačvić-Zečević, iz službe za odnose sa javnošću BHT1, postignut je dogovor o ekskluzivnim pravima na prenos utakmica sa "Sarajevom", "Željezničarem", "Borcem", "Zrinjskim" i "Širokim Brijegom".

Sa realizacijom projekta će krenuti već od narednog kola, kada će ljubitelji fudbala u našoj zemlji imati priliku gledati susret između "Širokog Brijega" i "Željezničara", 12. septembra u 16.30 sati, a istog dana će na programu biti i prenos utakmice "Sarajevo" – "Borac" sa stadiona "Asim Ferhatović Hase" od 18.30 sati.

BHT1 će prenositi i susret 7. kola, 18. septembra sa "Gradskog stadiona" u Banjoj Luci gdje će snage odmjeriti "Borac" i "Zrinjski", kao i meč 8. kola između "Sarajeva" i "Olimpika", ali termin tog prenosa još uvijek nije dogovoren.

Sigurno je da će ovakav potez dati značajan doprinos popularizaciji domaćeg fudbala, ali i regularnosti takmičenja. Ostaje nada da će se obje strane pridržavati dogovora i da ovaj projekat neće doživjeti sudbinu "Derbija kola".