Nogomet
0

Utakmice Eurolige samo na OBN televiziji

Sarajevo-x.com
Naredne sedmice za svoje vjerne gledaoce OBN televizija donosi prave nogometne poslastice - dvije utakmice šesnaestine finala Evropske lige koje će odigrati Aris i Manchester Citiy, te Sevilla i Porto.

Nogometna utakmica koja će zasigurno privuči veliku pažnju gledalaca je prva utakmica šesnaestine finala, koju će na stadionu Kleanthis Vikelidis odigrati Aris i Manchester City, koji je od ove sezone "pojačan" našim najboljim i najuspješnijim igračem Edinom Džekom. Da li će Džeko sa svojim novim timom uspjeti poraziti Aris pred 20.000 vatrenih Arisovih navijača, pogledajte 15. februara 2011. od 18:00 sati.

Sredinom drugog mjeseca kreće završnica Evropske lige, u kojoj najviše pažnje privlače nastupi Manchester Cityja, koji je u zimskom prijelaznom roku pojačao naš Edin Džeko. Upravo duel Aris - Manchester City će biti prvi susret šesnaestine finala koji će biti odigran. Poznato je kako paklenu atmosferu prave Grci na svojim stadionima tako da Džeki i "Građanima" neće biti nimalo lako u prvom duelu u Solunu na Kleanthis Vikelidis stadionu pred 20.000 vatrenih navijača Arisa. S obzirom da je City jedan od glavnih favorita za osvajanje Europske lige od njih se očekuje da ipak uspješno prođu prvu evropsku stepenicu u proljetnom dijelu sezone.

Svi ostali susreti šesnaestine finala igraju se u standardnom terminu u četvrtak, a u programu TV OBN će prenositi duel sa stadiona Ramon Sanchez Picjuan, gdje Sevilla dočekuje Porto. Najtrofejniji portugalski klub cijele sezone igra odlično i u domaćem prvenstvu ima veliku prednost u odnosu na Benficu. Voljom žrijeba je odlučeno da Porto upravo u šesnaestini finala izvuče jednog od najtežih protivnika Sevillu.

Tim iz Andaluzije nešto lošije igra u Primeri, ali su za nastavak sezone uspjeli angažovati hrvatskog reprezentivca Ivana Rakitića s kojim će pokušati da se domognu pozicija koje vode u Ligu prvaka. Sve to garantuje izuzetno uzbudljivi duel koji u programu TV OBN možete pogledati u direktnom prijenosu u četvrtak, 17. februara u 21:00 sat.