Nogomet
119

Utakmica za liječenje mladog golmana Slavije: Odazvali se Bolić, Varešanović, Glavaš...

SRNA
Foto: Srna
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bivši fudbalski reprezentativci, veterani Fudbalkog kluba "Slavija" iz Istočnog Sarajeva i sportski radnici uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za liječenje mladog golmana "Slavije" Miloša Božovića, koji je u komi od augusta 2014. godine kada je na utakmici zadobio tešku povredu glave.

Večerašnjoj utakmici u malom fudbalu u sportskoj dvorani "Slavija" u Istočnom Sarajevu odazvali su Elvir Bolić, Mirza Varešanović, Zoran Samardžija, Nermin Šabić, Edin Čurić, Refik Šabanadžović, Slaviša Vukičević, Zijo Švrakić, Semjon Milošević, Vedin Musić, Muhamed Konjić, Almir Turković, Zoran Šumar, Adnan Gušo, Vlatko Glavaš, Mirso Ibrić, Dragan Škrba.

Veteran Fudbalskog kluba "Slavija" Sretko Vuksanović nada se da će ova akcija uroditi plodom i da će se Božović što prije izliječiti i vratiti na teren.

Bivši reprezentativac BiH Muhamed Konjić kaže da se uvijek odaziva na humanitarne akcije ovog tipa i da se nada da će biti uspješna, a mladi Božović ponovo izaći na teren.

"Ovdje imamo nešto posebno što pokazuje se da sport i nesreća imaju tu moć da ujedine ljude. Ono što se dogodilo Božoviću je velika nesreća ali je odgovor sporstkih radnika i sportista sa željom da pomognu nešto fenomenalno", rekao je Konjić novinarima.

Ova humanitarna akcija uslijedila je na inicijativu sportskih novinara Istočnog Sarajeva.

Sportski novinar Sinan Sinanović zahvalio je svim sportskim novinarima i sporskim radnicima koji su prihvatili inicijativu i pokazali solidarnost da se pomogne Milošu Božoviću.

Devetnaestogodišnji Miloš teško je povrijeđen na utakmici juniorskih ekipa "Slavije" i "Zvijezde" iz Gradačca. On se nalazi u komi uprkos naporima ljekara, višemjesečnom liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu i velikom broju operacija.

Inicijatori večerašnje utakmice saopštili su da će se u humanitarnu akciju prikljupljanja sredstava za liječenje mladog golmana "Slavije" uključiti i fudbalska "A" reprezentacija BiH tokom idućeg okupljanja.

Porodici Božović može se pomoći i uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra pet, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banjaluka.