Revanši četvrtfinala LP-a
0

Utakmica sezone za Barcu i Arsenal, CSKA napada Inter

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Večeras će se u okviru četvrtfinala Lige prvaka odigrati revanš susreti u kojima će snage odmjeriti Barcelona i Arsenal, te CSKA i Inter. Bolji iz dva susreta izborit će mjesto u polufinalu najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Na Nou Campu se očekuje spektakularna fudbalska predstava, a trener domaće ekipe Josep Guardiola nada se da će njegova Barcelona biti hvaljena zbog prolaska dalje, a ne zbog dobre igre, dok je trener Arsenala Arsene Wenger svojim igračima dao ulogu "tvoraca historije". Guardiola očekuje da će večerašnji meč biti poput finala Lige prvaka. Prvi susret završen je rezultatom 2:2.

"Moramo pobjediti, a znamo kako to može teško biti. Igramo sa ekipom koja je prošle godine stigla do polufinala, sa dobrim igračima koji mogu igrati na različitim pozicijama", rekao je Guardiola.

On je izrazio nadu da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta zbog važnosti susreta i uvjerenje da će meč biti atraktivan za gledanje.

"Pokušat ćemo čuvati loptu i igrati jednostavan fudbal. Ne znam ko ima prednost nakon prvog susreta. Moramo proći u polufinale. U suprotnom će se ljudi sjećati samo dobrog prvog poluvremena u Londonu", rekao je Guardiola.

Wenger je rekao da se ne može igrati, a posebno ne protiv Barcelone, ako ne držite loptu u posjedu. On je istakao da će se najveća bitka voditi na sredini terena i da će njegovi igrači posebnu pažnju posvetiti Xaviju.

"Mislim da je prva utakmica bila uzbudljiva, a druga obećava da to bude još i više. Volio bih vidjeti golove što ranije", rekao je Wenger. Francuski stručnjak je naglasio da je ključ jak start početka susreta.

Barcelona će nastupiti bez strijelca oba pogotka u Londonu, Zlatana Ibrahimovića, dok je Wengerov sastav desetkovan povredama ključnih igrača.

U drugom susretu četvrtfinala Inter će protiv moskovskog CSKA braniti minimalnu prednost od 1:0 iz prvog susreta odigranog u Milanu.

Trener Moskovljana Leonid Slutsky vjeruje da je ključ uspjeha balans odbrane i napada, dok Jose Mourinho očekuje težak meč.

Slutsky je rekao da se teško nositi sa gubitkom Evgenija Aldonina i Miloša Krasića, koji će izostati iz večerašnjeg susreta zbog žutih kartona. On se nada da izmjene u sastavu neće utjecati na kvalitet igre njegove ekipe.

"Ako se plasiramo dalje bez spektakularne igre, vjeruje da će svi u klubu biti zadovoljni. Očito je da moramo postići gol, a zbog toga moramo igrati agresivnije. Bez obzira na to, ne smijemo zaboraviti igrati odbranu, jer bi primljeni gol učinio naš zadatak gotovo nemogućim", rekao je Slutsky.

Trener Intera Jose Mourinho rekao je da očekuje težak susret u kojem će CSKA morati učiniti sve da postigne dobar rezultat.

"Kada je u pitanju naš plan, možemo braniti 0:0 ili pokušati postići gol ili dva", rekao je Mourinho.