Patrick Vieira
0

"Utakmica protiv Arsenala bit će kao i svaka druga"

Totalsport
Manchester City potvrdio je u petak dolazak iskusnog francuskog nogometaša Patricka Vieire na šestomjesečnu posudbu, a Vieira je s engleskim novinarima podijelio svoja razmišljanja glede tog transfera.

Manchester City i Vieira potpisali su do kraja aktualne sezone s mogućnošću produženja na dodatnih godinu dana. Engleski The Guardian obznanio je da će Vieira u svom novom klubu sedmično zarađivati 100.000 funti.

Vieira je najbolje stranice svoje karijere ispisao u devet provedenih sezona u Arsenalu. Nekadašnji Arsenalov kapiten tako se nakon petogodišnje talijanske avanture (sezona u Juventusu, četiri u Interu) vraća u Premiership, u kojem će se ponovno staviti na raspolaganje Robertu Manciniju, nekadašnjem treneru iz šampionskih dana provedenih u Interu.

"Oduševljen sam dolaskom u Manchester City, jer je to ambiciozni klub. Davno sam napustio Premiership, ali sada sam ponosan što sam postao član Cityja", započeo je Vieira.

Konstatacija da je već napunio 33 godine, te da vjerojatno neće moći reprizirati svoja najbolja izdanja iz najboljih dana u Arsenalu, nije ga izbacila iz kolosijeka.

"Uopće ne sumnjam u sebe i u svoje mogućnosti. Istina je da nemam više 20 godina, ali nemam niti 40 ili 45. Još uvijek sam jako motiviran."

Vieira je još ranije govorio da napušta Inter jer želi pronaći klub u kojem će više igrati, a manje grijati klupu, kako bi uvećao vlastite šanse za nastup na Svjetskom prvenstvu. Selektor francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech odmah nakon Vieirinog potpisivanja za City obznanio je da nije otpisao bivšeg kapetana ''tricolora'' za Mundijal, iako je između njih dvojice bilo dosta disonantnih tonova neko vrijeme, a Vieira nije igrao za Francusku nakon Europskog prvenstva 2008. godine.

Treba reći i to da su otočki mediji pisali da se, uz City, za nogometaša rođenog u senegalskom Dakaru, zanimao i londonski Tottenham. Vieira je objasnio što ga je privuklo u Manchester.

"Jedan od mnogih ''magneta'' bio je i trener Roberto Mancini, koji me dobro poznaje. Znam da mogu nešto ponuditi ovom klubu s kojim ću, nadam se, biti uspješan već ove sezone. Nadam se da će mi dolazak u City pomoći i da se vratim u francusku reprezentaciju. Ovaj klub ima odlične igrače. Možemo puno toga napraviti. Čak se ne bi smjeli niti odreći borbe za naslov prvaka. Važno je samo vjerovati u visoko postavljene ciljeve", objasnio je Vieira.

Naravno, neizostavno je bilo i pitanje kako će se osjećati kada će zaigrati protiv svog bivšeg kluba Arsenala.

"Moji će osjećaji u toj utakmici biti isti kao i protiv bilo kojeg drugog suparnika", kratko je odgovorio.

Njegovo oduševljenje transferom u Manchester City podijelio je i talijanski trener tog kluba Roberto Mancini.

"Patrick govori engleski bolje od mene! Vidim ga kao važnog i standardnog igrača. Dobro ga poznajem i vjerujem da će nam pomoći da se plasiramo među 4 najbolje ekipe na kraju sezone. Zapravo, siguran sam u to", zaključio je Mancini.