Za korisnike KATV HS
0

Utakmica Luksemburg - BiH na programu TV Hema

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Utakmicu kvalifikacija za EURO 2012 između reprezentacija Luksemburga i Bosne i Hercegovine moći će gledati i korisnici usluga Kablovske televizije HS (KATV HS), koja će na programu TV Hema emitirati program tv-stanice TV1, koja radi direktan prenos.

Ovu odluku za naš portal potvrdio je Rifat Pačo iz pravne službe KATV HS, koji je rekao da će TV Hema preuzeti signal TV1 u terminu od 19 do 22 sata, kada će biti emitovan prenos susreta prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

TV Hema danas je uputila zahtjev Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) u vezi sa prenosom utakmice Luksemburg – BiH.

U odgovoru se navodi "da RAK ne iznosi stavove prije samog emitovanja ili distribucije bilo kojih programskih sadržaja, naglasivši da je odabir programskih sadržaja koji se distribuiraju u kablovskim sistemima isključivo pitanje poslovne odluke pružalaca usluga distribucije RTV-programa".

U nastavku odgovora stoji da je "Agencija istakla da je korisnik dozvole dužan obavijestiti Agenciju o izmjenama u rasporedu distribucije prije početka distribucije određenih programa, kao i pribaviti prethodne pismene saglasnosti od vlasnika programskih sadržaja ili njihovih ovlaštenih zastupnika".

Program TV1 još uvijek se ne emituje na signalu KATV HS, zbog nepostojanja tehničkih uslova za uvođenje još jednog TV-programa.

Kako je Paćo rekao, program TV1 u ponudu KATV HS trebao bi biti uvršten 20. septembra nakon nabavke potrebne opreme iz Kine.