Ferrara i Van Gaal složni
0

"Utakmica Juventusa i Bayerna je finale"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Juventus i Bayern odigrat će u utorak najintrigantniji dvoboj 6. kola Lige prvaka. Samo jedan od ovih nogometnih velikana može u osminu finala.

Juventus je u boljoj poziciji, jer igra pred svojim navijačima, a za prolaz mu je dovoljan i jedan bod, dok Bayern samo s pobjedom može u osminu finala. Juventusu će sigurno nedostajati povrijeđeni stoper Giorgio Chiellini (list), a zbog povrede hrskavice koljena upitan je jedan od najvažnijih karika u timu, golman Gianluigi Buffon.

No, niti Bavarci nisu kompletni, i dalje im nema ponajboljeg igrača, povrijeđenog francuskog velemajstora Francka Riberyja, kao niti talijanskog napadača Luce Tonija, kojeg je holandski trener izbacio iz kadra 19-orice putnika.

Juventus je inače u fantastičnom nizu od 16 utakmica Lige prvaka u Torinu bez poraza (11 pobjeda i pet remija). Računaju li se dvije utakmice pretkola, serija se produžuje na čak 18 dvoboja. Dakako, dodatno ohrabrenje igračima, stručnom štabu i navijačima ''Stare dame'' je pobjeda u subotnjem derbiju Serije A u Torinu protiv Intera 2-1, kojom je Juventus ostao u utrci za naslov talijanskog prvaka, odnosno smanjio zaostatak za vodećim Interom na pet bodova (ispred Juvea je i Milan s bodom više).

"Dvoboj protiv Bayerna je za nas kao finale. Istina je da nam je bod dovoljan, ali velike ekipe ne smiju tako razmišljati i kalkulirati, već moraju ići na pobjedu. To ćemo i mi učiniti. Volio bih vidjeti reprizu subotnjeg pristupa mojih igrača, jednaki duh i odlučnost u napadu, ali i opreznost u odbrani, kao što je to bio slučaj protiv Intera", kaže trener Juventusa Ciro Ferrara.

Njegov kolega, holandski trener Bayerna Louis van Gaal, također ukazuje na važnost dvoboja.

"Ovo je poput finala, ovo je za nas finale! Naša forma je sve bolja i bolja, barem ja to tako vidim. U Bundesligi smo se vratiti u utrku za naslov. Istina je da sam daleko od zadovoljnog čovjeka s našim postignućima ove sezone, no, ukoliko prođemo u osminu finala Lige prvaka i zaredamo još nekoliko pobjeda u njemačkom prvenstvu, tada ću biti zadovoljan!"

Na upit o sastavu koje će izvesti na teren u Torinu, kratko je odgovorio:

"Uvijek na igralište šaljem najbolju jedanaestoricu tog trenutka, tako će biti i u utorak!"