UEFA
0

Utakmica između Italije i Srbije biće registrovana sa 3:0 za domaće

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Evropska fudbalska federacija (UEFA) registrovaće neodigranu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Đenovi između Italije i Srbije 3:0 pobjedom domaće selekcije.

Uz to će i selekcija Srbije iduće tri utakmice na svom terenu, dakle do kraja kvalifikacija, igrati bez prisustva publike.

Mediji prenosi da će UEFA službeno saopštiti odluku o kažnjavanju u petak. FSS neće, tvrdi isti izvor, biti izbačen iz kvalifikacija kako se strahovalo, a nije poznato hoće li i kolika biti i novčana kazna.

Srbiji će nakon upisanog 3:0 poraza od Italije preostati ionako simbolični izgledi za plasman u Poljsku i Ukrajinu, posebno s obzirom da će preostale domaće utakmice tokom 2011. godine, protiv Sjeverne Irske (25. marta), Farskih Ostrva (6. septembra) i Italije (7. oktobra), igrati pred praznim tribinama.

Nakon četiri kola ekipa Vladimira Petrovića biće na četiri boda.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi prekinuta je 12. oktobra poslije samo šest minuta igre, jer su navijači Srbije bacali baklje u teren i na navijače reprezentacije Italije.