Nogomet
10

Uspješno okončan kamp "Otvorena vrata"

Piše: Edin Isanović
U nedjelju je u Trening centru NS/FS BiH završen kamp "Otvorena vrata" na kojem su učestvovali mladi fudbaleri bh porijekla koji žive u inostranstvu.
Neim Planja koji nastupa u Njemačkoj
Neim Planja koji nastupa u Njemačkoj
"Projekat 'Otvorena vrata' je odlična stvar i za igrače, a i za nas selektore. Dječaci iz dijaspore su dobili priliku da pokažu da li mogu da konkurišu za dres naših omladinskih selekcija. Momci su se trudili i pokazali veliku želju. Ima tu nekoliko fudbalera koji su se istakli i sigurno će opet dobiti priliku. Zahvalio bih se čelnicima Saveza koji su nam sve ovo omogućili", rekao je selektor U-15 reprezentacije BiH Zoran Erbez, a prenosi zvanična stranica N/FSBiH.

Selektor bh kadeta Sakib Malkočević je naglasio: "Mogu reći da sam zadovoljan onim što sam vidio. Neki igrači su skrenuli pažnju na sebe. Hvala NS/FS BiH, kao i Tehničkom odjelu što su nam omogućili da radimo u Trening centru gdje smo imali idealne uslove da provjerimo ove mlade fudbalere".

Inače, po riječima jednog od trenera koji je selektirao igrače iz dijaspore, Omera Boškaila, pozvani su igrači koji su selektirani u kampu u Ingloštadu ove godine, a tu je i nekoliko nogometaša koji su se nametnuli u Münchenu prošlog ljeta.

Na kampu su učestvovala 44 igrača koji su odigrali četiri kontrolne utakmice. Selektori su zadovoljni viđenim.