Nogomet
12

Uspjeh Velsa donio i probleme: Ledley odgodio vjenčanje, Tayloru propao poklon, Gunter kum preko Skypea

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Senzacionalan uspjeh reprezentacije Velsa, koja je u svom debitantskom nastupu na evropskom nogometnom prvenstvu stigla do polufinala, očito je iznenadio i same i velške igrače

Zbog velikog uspjeha dio reprezentativaca je morao mijenjati planove koje su imali ovoga ljeta. Veznjak Joe Ledley je morao odgoditi vjenčanje, defanzivac Chris Gunter je bio kum na bratovom vjenčanju preko Skypea, dok je defanzivcu Neilu Tayloru propalo iznenađenje koje je pripremio za suprugu.

Veznjak Crystal Palacea Ledley prošle se subote trebao na Ibizi vjenčati s djevojkom Ruby May Ridgeway. Par već ima dvije djevojčice Laylu (6) i Reevu (5) i dugogodišnju vezu željeli su okruniti brakom.

"Joe je termin za vjenčanje rezervirao još dok smo igrali u kvalifikacijama. Ko bi tada povjerovao da ćemo ovako daleko dogurati. No, ne brinite sve misli igrača su usmjeren prema Portugalu," kazala je prva zvijezda velške ekipe Gareth Bale.

Zbog plasmana u polufinale Chris Gunter je morao propustiti bratovo vjenčanje u meksičkom Cancunu. U Meksiko nisu željeli putovati niti njihovi roditelji.

"Nema šanse da propustim polufinale evropskog prvenstva. Ovo je historijski trenutak za našu zemlju. Ko zna kada ćemo opet biti u polufinalu," kazao je Gerald Gunter dodavši:

"Mojoj supruzi je daleko teže. Nije znala što izabrati, vjenčanje ili utakmicu. Sinovi su izazvali haos, ha, ha. Što je na koncu izabrala ? Utakmicu, naravno," kazao je tata Gunter.

Chris Gunter je na koncu bio kum, ali preko Skypea. Čak je održao i prigodni govor. Brat Marc i njegova supruga Danielle pridružit će se ostatku porodice ukoliko Vels izbori plasman u finale.

Defanzivac Swanseaja Neil Taylor želio je iznenaditi suprugu ulaznicama za koncert američke pop zvijezde Beyonce u Cardiffu. No, umjesto na koncert Genna je otišla na četvrtfinalnu utakmicu protiv Belgije.

"Mislio sam da sam sredio poklon za njen rođendan, nisam ni gledao koji je datum. Kasnije mi je supruga rekla da je to na dan utakmice. Vjerujem kako se i na utakmici dobro provela," kazao je Taylor sa smiješkom.