Ronaldo
0

"Uskoro ćemo disati punim plućima"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometni reprezentativci Portugala vrlo brzo su se našli u velikim problemima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

U grupi H, nakon dvije utakmice, imaju samo jedan bod i to onaj izboren u domaćem ogledu protiv Kipra (4-4). Nakon toga su gostovali u Oslu kod Norveške i izgubili 1-0.

Donekle mogu stvari ispraviti ovog petka i utorka kada igraju domaću utakmicu s Danskom, odnosno, gostujuću kod Islanda. No, i sa ovim dosadašnjim rezultatima dovoljno su zakomplicirali svoje stanje na tabeli grupe.

"Prošlost je prošlost i ne moram se osvrtati. Moramo razmišljati o onom što dolazi i pokazati da smo sposobni za prolaz dalje", rekao je najbolji Portugalac Cristiano Ronaldo i nastavio:

"S Danskom smo igrali i u kvalifikacijama za SP 2010. godine, te smo izgubili domaću utakmicu. No, i to je historija. U petak će biti skroz drugačije. Iduće dvije utakmice će mnogo toga reći o nama. Uvjeren sam u dvije pobjede, a ako bude tako onda ćemo opet disati punim plućima. Vjerujem u nas", završio je igrač madridskog Reala.

U ovoj grupi vodi Norveška s maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice, a slijedi s Danska s tri boda, ali i odigranom jednom utakmicom.