Nogomet
27

Uskoro 70. godišnjica kluba: Druženje legendi, istaknutih igrača i trenera FK Sarajevo

Piše: O. T.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
U sarajevskom restoranu, Parku Prinčeva, upriličeno je tradicionalno druženje sa legendama, istaknutim igračima i trenerima Fudbalskog kluba Sarajevo na početku nove takmičarske sezone, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Veliki broj bivših fudbalera Bordo kluba, iz svih šampionskih generacija, prisustvovalo je druženju, koje je proteklo u ugodnoj atmosferi, javljaju iz Bordo tabora.

Nekadašnji asovi Bordo kluba poželjeli su Sarajevu sretnu i uspješnu takmičarsku sezonu 2016/17, u kojoj Fudbalski klub Sarajevo slavi svoj 70. rođendan. Druženju su, pored čelnika kluba, prisustvovali Vahidin Musemić, Dženan Uščuplić, Predrag Pašić, Fuad Muzurović, kao i brojni drugi bivši igrači i treneri kluba.

"Mislim da je ovo fino od Sarajeva. Ovo nije prvi put da se ovako sastajemo i ovo dolikuje našem najvećem klubu. Lijepo je vidjeti naš duh koji nas je dugo godina krasio. Svi navijači Sarajeva trebamo čestitati na 70. godišnjici. Ja sam rođen skoro istog dana, mjeseca i godine kada je i Sarajevo osnovano", kazao je legendarni napadač kluba Vahidin Musemić.

Musemić je za Sarajevo u periodu od 1965. do 1974. godine odigrao ukupno 182 utakmice postigavši pri tome 83 gola. Legenda Bordo kluba je rođena 29. oktobra 1946. godine, a klub je osnovan 24. oktobra iste godine

"Ovo predstavlja divnu večer, jer tu je mnogo ljudi koji predstavljaju historiju kluba. To pokazuje da smo mi homogen i čvrst kolektiv", kazao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica koji je dodao da bi volio da su na druženje došli i Safet Sušić, najbolji igrač u historiji kluba, kao i Vladimir Petković, bivši igrač FK Sarajevo i sadašnji selektor Švicarske.