Nogomet
10

Uščupliću drago što derbi odlučuje šampiona, Tatomirović priželjkuje trijumf

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili trener Bordo ekipe Dženan Uščuplić i kapiten Ivan Tatomirović.

Sarajevo bez sedmorice igrača dočekuje važnu utakmicu protiv Željezničara, ali trener tima sa Koševa Dženan Uščuplić u tome ne traži alibi.

"Sarajevo ima 23 kvalitetna igrača, nema razloga da spominjem Radovca, koji ima reprezentativne obaveze. Imamo igrače koji ga mogu zamijeniti. Riješili smo i pozicije na kojima igraju igrači koji su sada kartonirani. Svi konkurišu za sastav, a mogao bi spreman biti i Barić. Berberović je povrijeđen, ali se nadam da će i on biti u kombinaciji", izjavio je Uščuplić.

Izrazio je zadovoljstvo što će se pitanje o prvaku BiH najvjerovatnije riješiti u gradskom derbiju.

"Drago mi je što o titulu odlučuje ova utakmica, koja je i najveća u Premijer ligi. igrači su svjesni šta nosi ova utakmica. Ja sam odigrao nekoliko derbija i znam da onaj koji bude opušteniji može napraviti bolji rezultat", smatra trener Sarajeva.

Sa konstatacijom iz protivničkog tabora o tome da je na Sarajevu veći pritisak, Uščuplić se nije složio.

"Ne slažem se da je pritisak na nama, pritisak je i na Želji. Mi smo ti koji igramo pred svojim navijačima i Nadam se da ćemo ući maksimalno motivisano u meč", rekao je Uščuplić.

Protivnička ekipa ga ne može iznenaditi.

"Nikad se nisam bazirao na protivniku, nego na igri svoje ekipe, Spremni smo odgovoriti na sve varijante, na ofanzivnu i na defanzivnu igru Željezničara. Meni je najvažnije da Sarajevo odigra s mnogo želje i u visokom ritmu", samouvjereno je rekao šef stručnog štaba tima sa Koševa.

Kada je riječ o protivničkoj ekipi, pohvalio je napadače.

"Napad je najopasniji, posebno Riad Bajić, ali su tu još Zoran Kokot i Ognjen Đelmić", kazao je Uščuplić.

Kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović vjeruje da povrijeđene i suspendovane igrače mogu adekvatno zamijeniti igrači s klupe.

"Ne treba kukati za igračima koji sutra ne mogu igrati, jer se onda ostali dovode u pitanje. Sve što radimo u FK Sarajevo, radimo zajedno. Nije istina da neki rezervni igrač ne može zamijeniti nekog koji igra u prvom sastavu", jasan je bio Tatomirović.

On je priželjkivao da derbi odlučuje pobjednika i uvjeren je u uspjeh svoje ekipe.

"Nisam očekivao da će ova utakmica odlučivati, ali sam to priželjkivao. Nadam se da će sutra biti kao u mojim snovima. Došli smo do vode i vrijeme je da se napijemo", zaključio je Tatomirović.

Na današnjoj pres konferenciji igrači oba tima su lijepili sličice u album Premijer lige BiH.