Nogomet
12

Uščuplić: Tri boda protiv Rudara su prijeko potrebna za mir u svlačionici

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči 6. kola Premijer lige BiH u kojem Bordo ekipa dočekuje Rudar iz Prijedora. Novinarima su se obratili šef stručnog štaba kluba sa Koševa Dženan Uščuplić i prvi golman ekipe Matej Delač.
Dženan Uščuplić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Na Koševu mnogo očekuju od utakmice protiv Rudara, a otežavajuća okolnost je povreda jednog od najboljih igrača, Harmonyja Ikandea, koji neće biti na raspolaganju.

"Velika su očekivanja od ove utakmice nakon svih dešavanja u ekipi i oko kluba. Što se tiče igrača, Ikande ima problema s mišićem i neće biti u kombinaciji. Svi ostali su spremni, a atmosfera je iz dana u dan bolja. Očekujemo pobjedu na utakmici protiv Rudara", izjavio je Uščuplić.

Za trenera Sarajeva je problem odlazak dvojice važnih igrača.

"Odlaskom dva igrača koji su bili okosnica tima, Stojčeva i Cimirota, otvorilo se pitanje pojačanja. Izgubili smo dva kvalitetna igrača i to je problem, a niko neće da ga prizna", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Bordo ekipa dobro poznaje Rudar, očekuje tešku utakmicu, ali i izuzetno važna tri boda.

"Rudar igra zatvoreno, imaju igrača koji može riješiti utakmicu, a to je Filip Arežina. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da osvojimo sva tri boda, koja su prijeko potrebna radi mira u svlačionici. Siguran sam da će momci to odraditi kako treba", kazao je Uščuplić.

Priznao je da je pod pritiskom zbog lošijih rezultata i dešavanja u klubu.

"Svaki čovjek koji radi u FK Sarajevo je pod određenim pritiskom, pa tako i ja, mada to nije izraženo u velikoj mjeri", jasan je bio trener FK Sarajevo.

Ahmad Kallasi i Marko Mihojević zasad nemaju priliku za igru.

"Drugi igrači rade bolje i imaju bolji odnos. Prvenstvo je tek počelo, igrat će", rekao je Uščuplić.

Matej Delač (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Matej Delač (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio golman Matej Delač. On priželjkuje pobjedu protiv Rudara, bez obzira na to da li će primiti gol ili ne.

"Moj posao je da na svakoj utakmici sačuvaj mrežu netaknutom, no, volio bih primiti gol, ali da mi pobijedimo. Nadam se pobjedi, s kim god igramo moramo ići na trijumf, iako respektujemo Rudar", izjavio je Delač.

Razlog za primljene golove, prema njegovom mišljenju, je splet okolnosti.

"Ne znam, primamo golove zbog koncentracije, ali i nesretno. Primljeni golovi su splet nesretnih okolnosti. Nadam se da će koncentracija biti na višem nivou. Bitno je da pobijedimo", istakao je Delač.

Utakmica Sarajevo - Rudar Prijedor se igra u nedjelju od 17 sati.