Nogomet
7

Uščuplić: Sutra je veliki dan za naš klub

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Finalna revanš utakmica nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Čelika igrat će se u subotu na Koševu.

Prvi susret, igran 7. maja na Bilinom polju, ekipa Sarajeva je riješila u svoju korist sa 2:0.

Iako se domaća ekipa nalazi na korak do osvajanja prvog trofeja nakon sedam godina, trener Dženan Uščuplić od svojih igrača traži makismalno zalaganje i oprez.

"Sutra je veliki dan za naš klub. Imamo tu privilegiju da smo u prilici da pred svojim navijačima osvojimo Kup, a takav rezultat nismo ostvarili već godinama. Smatram da utakmica neće biti lakša od prve. Imamo relativno dobar rezultat, a s druge strane, on je i relativno slab, ako ne budemo pravi od prve minute i ako ne budemo maksimalno koncentrisani. Pozivam navijače da dođu i da nas podrže u što većem broju", rekao je Uščuplić.

Golman Sarajeva Dejan Bandović smatra da je ovo drugo poluvrijeme susreta te poziva na maksimalan angažman.

"Mi iz Zenice donosimo veliku prednost, ali u nogometu ništa nije nikad sigurno, te moramo pristupiti susretu maksimalno ozbiljno", kazao je Bandović.

S obzirom na to da su se u medijima pojavile informacije o promjeni termina igranja ove utakmice, direktor FK Sarajevo Dino Selimović kazao je da su u klubu reagovali brzo, te da su bili u stalnoj vezi s Nogometnoim savezom BiH i predstavnicima NK Čelik.

"Imali smo nekoliko prijedloga za promjenu termina i odgađanje utakmice, međutim konačna odluka NSBiH, uz konsultaciju oba kluba, jeste da se utakmica ne odgađa", kazao je Selimović.

Finalni revanš susret Sarajevo - Čelik igrat će se u subotu od 17 sati na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".