Nogomet
10

Uščuplić navijačima: Momci nisu zaboravili igrati nogomet, podržite ih protiv Drine

Piše: D. B.
U srijedu će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" biti odigrana zaostala utakmica 5. kola BHT Premijer lige BiH između Sarajeva i Drine. Trener bordo ekipe Dženan Uščuplić je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu svojim ljubimcima da izbore izuzetno važnu pobjedu.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Na današnjoj konferenciji za medije trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić i nogometaš Gojko Cimirot najavili su susret s Drinom.

"Želimo nastaviti pozitivan niz, no, znamo da je Drina neugodan protivnik. Gledao sam utakmice u kojim je Drina igrala protiv Željezničara i Travnika, a u kojima je pokazala zavidan nivo nogometnog znanja. Oni dolaze u Sarajevo da naprave pozitivan rezultat, ali mi ćemo učiniti sve da odigramo kvalitetnu utakmicu i pobijedimo", izjavio je Uščuplić.

Kada je riječ o zdravstvenom biltenu, na lakše povrede su se požalili pojedini igrači, a da li će biti potrebno nekoga izostaviti iz kadra, bit će poznato nakon današnjeg treninga.

Sarajevo je u prošlom kolu pobijedio Olimpic na svom terenu rezultatom 4:2, ali je Bordo ekipa odigrala veoma loše drugo poluvrijeme.

"Ne mogu objasniti pad igre u drugom poluvremenu. To vjerovatno ima veze s pritiskom s tribina, jer on itekako utječe na igrače. Ipak, nije mi jasno kako su mogli odigrati onako slabo poluvrijeme, nisam to očekivao", rekao je trener FK Sarajevo.

Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Odbrana se ove sezone pokazala kao slaba strana time sa Koševa.

"Zabrinjava me naša odbrana, ali treba imati na umu da mi igramo otvoreno i prema naprijed, tražimo gol više. Vjerujem da ćemo greške popraviti u narednom periodu", kazao je Uščuplić.

U prošloj utakmici u kombinaciji nije bilo Džemala Berberovića i Nemanje Bilbije.

"Oni su odmarali, a sada se vraćaju i u kombinaciji su za sastav. Mi moramo ponekad rotirati", jasan je bio Uščuplić, koji je pohvalio Ahmada Kallasija, igrača koji je umjesto Berberovića igrao na poziciji desnog beka.

"Odigrao je dvije utakmice i ja sam zadovoljan, posebno jer dugo nije nastupao. Problem je komunikacija, jer ne zna bosanski, a ni engleski jezik. No, ja sam zadovoljan", rekao je trener Sarajeva.

Gojko Cimirot (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Gojko Cimirot (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon njega se novinarima obratio nogometaš Sarajeva i reprezentativac BiH Gojko Cimirot.

"Očekuje nas težak meč. Sve ekipe koje dođu na Koševu se brane, ali smatram da neće biti problema jer stvaramo veliki broj prilika. Svjesni smo važnosti ove utakmice i učinit ćemo sve za pobjedu", rekao je Cimirot, koji je prokomentarisao novi poziv u reprezentaciju BiH.

"Sretan sam i ponosan zbog novog poziva. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama ostvariti dobre rezultate", završio je Cimirot.

Utakmica Sarajevo - Drina se igra u srijedu s početkom u 16 sati.