Nogomet
28

Uščuplić: Katastrofalno izdanje FK Sarajevo; Vojvodić: Zasluženo smo pobijedili

Piše: D. B.
Slavija je u okviru 7. kola Premijer lige BiH pobijedila Sarajevo razultatom 1:0, a nakon utakmice su se novinarima obratili treneri Darko Vojvodić i Dženan Uščuplić.

"Čestitam ekipi Slavije na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji rival svih 90 minuta bez obzira što smo imali igrača više. U prvom poluvremenu nismo napravili ni jednu šansu. Ovo je katastrofalno izdanje FK Sarajeva, Slavija se postavila čvrsto i agresivno. Dali su taj gol koji je odlučio. U drugom poluvremenu je bilo malo bolje, ali nedovoljno s obzirom na naš kvalitet. U nogometu ništa ne dolazi samo od sebe. Ne mogu igrati tri igrača, a ostali da se skrivaju iza njih", izjavio je Uščuplić.

Sredina terena je najveći problem.

"Imali smo problema na sredini terena u organizaciji igre. Mnogo nedostaju Stojčev i Cimirot. Puzigaća nije krivac za poraz, nego najiskusniji pojedinci koji nisu reagovali kod gola", rekao je trener FK Sarajevo.

Nakon Uščuplića se novinarima obratio i trener Slavije Darko Vojvodić.

"Ne smatram da je Sarajevo igralo loše, odlična je ekipa koja s Uščuplićem može napraviti puno. Presudila je želja i motiv mojih nogometaša. Ostali smo bez igrača, ali se nismo predali. Sarajevo nam je davalo mrvice, ali smo na našu sreću dali gol i zasluženo pobijedili", rekao je Vojvodić.