Nogomet
14

Uščuplić i Duljević najavili dobru igru i pobjedu protiv Olimpica

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Na konferenciji za medije održanoj danas u prostorijama FK Sarajevo, trener Bordo ekipe Dženan Uščuplić i nogometaš Haris Duljević najavili su utakmicu 8. kola BHT Premijer lige protiv Olimpica, koja se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 17 sati. Uščuplić i Duljević očekuju osvajanje sva tri boda protiv Vukova.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Pripreme za ovu utakmicu teku sasvim normalno, kao i za svaku drugu. Činjenica je da nas očekuje gradski derbi i da su igrači maksimalno spremni. Svjesni smo šta nam znači pobjeda u ovoj utakmicu i dat ćemo sve od sebe da pružimo dobru igru i ostvarimo željeni rezultat. Bit će nam teško, posebno zbog pritiska koji se stvorio zbog četiri uzastopna remija u prvenstvu. Ipak, mi igramo na našem terenu i očekujem pobjedu ", izjavio je Uščuplić.

Novinare je zanimalo kada će Leon Benko, novi napadač FK Sarajevo, dobiti priliku za igru.

"Bit će u konkurenciji čim se završi papirologija. Ja iskreno jedva čekam da nam se priključi. Trenutno nije u lošoj formi", kazao je Uščuplić.

Dženan Uščuplić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Prokomentarisao je i nastup Sirijca Ahmada Kallasija, koji je u utakmici Kupa BiH debitovao i upisao asistenciju.

"Zadovoljan sam onim što je pokazao Kallasi s obzirom da nije dugo igrao. Odličan je, dogovoran, pomaže odbrani i ima sjajan centaršut", riječi su trenera FK Sarajevo.

Risto Mitrevski je u Sarajevo tokom ljetnog prelaznog roka stigao kao pojačanje, ali priliku za igru nije dobio.

"On je mlad igrač i mora još raditi kako bi se nametnuo. Drugi razlog što nije dobio priliku je to što imamo već uigran stoperski par Dupovac - Tatomirović. Mitrevski će dobiti priliku kad je zasluži", jasan je bio Uščuplić.

Haris Duljević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Haris Duljević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nakon Uščuplića se novinarima obratio nogometaš Haris Duljević.

"Nakon pobjede nad Igmanom nas čeka utakmica protiv Olimpica, ekipe koju respektujemo, ali ćemo učiniti sve za pobjedu. Nakon četiri remija bi nam pobjeda puno značila. Pritiska ima, ali nema nervoze. Nadam se da će sutra biti sve uredu i da ćemo pobijediti", rekao je Duljević.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Prije konferencije za medije direktor FK Sarajevo DIno Selimović uručio je sezonske ulaznice veteranima i legendama kluba. Klub je izdvojio 30 sezonskih ulaznica i time pokazao da cijeni svoje legende i održava kontakt s njima.