Nogomet
43

Uščuplić: Branimo titulu i tako ćemo se postaviti u svakom meču

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Fudbaleri Sarajeva u ponedjeljak počinju nastup u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će pokušati odbraniti titulu prvaka BiH.

U prvom kolu Sarajevo je domaćin ekipi Drine iz Zvornika, a prvak BiH taj će meč odigrati na stadionu Pirota u Travniku, jer je stadion Asim Ferhatović Hase zauzet zbog koncerta Dine Merlina.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić vjeruje da će njegov tim započeti odbranu titule pobjedom protiv zvorničkog tima, te ističe da su uslovi na stadinu Pirota odlični.

"Imali smo idealne uslove za pripreme. Mi branimo titulu i tako ćemo se postaviliti u svakom meču. Prošle sezone smo imali loš start jer nas je iscrpila Evropa, a to se ne bi trebalo ponoviti. Teren na Piroti je u odličnom stanju tako da ćemo imati dobre uslove za odigravanje utakmice", izjavio je Uščuplić danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Igrač Sarajeva Amer Bekić ne očekuje laganu utakmicu, jer je Drina ekipa koja je u prošloj sezoni pokazala da može igrati dobro i osvojiti neočekivane bodove.

"Drina je neugodan protivnik i sigurno neće biti lako. Mi smo zaboravili utakmice protiv Lecha i sada se okrećemo novoj sezoni Premijer lige", rekao je Bekić.

Utakmica između Sarajeva i Drine bit će odigrana u ponedjeljak, 27. jula, u 17.30 sati. Cijene ulaznica za tribinu "Istok" su 4 KM, a tribinu "Zapad" (natkrivena tribina) 8 KM.