Trener Katanec ogorčen
0

Ušao, zabio petom iz penala pa izletio iz igre

Totalsport
Srečko Katanec, selektor reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, nije, poput miliona ljudi na YouTubeu, podijelio oduševljenje penalom kojeg je uspješno izveo njegov nogometaš Thiyab Awana (21).

Nevjerojatan se događaj odigrao pretkraj prijateljske utakmice u El Ainu, u kojoj je Katanecova ekipa pobijedila Libanon 6-2.

Za njega se pobrinuo mladi krilni igrač domaćih izvevši udarac s bijele tačke petom. Iznenađeni golman gostiju nije ni pokušao reagovati na loptu dok ona nije polagano ušla u gol.

Radost strijelca nije dugo trajala: slovenski trener odmah nakon pogotka otjerao ga je iz igre zgranuvši se neozbiljnošću svog pulena. Ništa nije pomogla ni činjenica što ga je u igru uveo samo tri minute prije penala.

"Nije mi bilo drago kad sam shvatio što će izvesti. Suparnika moramo poštovati. Nikad ne znaš gdje će ti se takva spačka vratiti. Thiyab je još mlad. U istom je trenutku shvatio da je pogriješio. Ja pak samo želim da prema protivniku iskazuje više poštovanja: i na terenu i izvan njega", rekao je Katanec.

Slovenski trener se može samo nadati da mu kozmička pravda neće okrenuti leđa već iduće subote, kada njegovu ekipu čeka prva utakmica pretkvalifikacija za SP 2014. godine protiv Indije.