Gol Lamparda u centru pažnje
0

Urugvajski pomoćni sudac odbio se izviniti

Totalsport
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Dan nakon što je Njemačka porazila Englesku 4-1 u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva, engleski mediji očekivano su puni kritika na račun urugvajske sudačke trojke predvođene Jorgeom Larriondom.

Naravno, u središtu pažnje je gol Franka Lamparda koji je Englezima trebao donijeti izjednačenje 2-2, a koji suci nisu priznali iako je jasno vidljivo da se lopta nakon udarca Chelseajevog veznjaka čak 38 centimetara odbila iza gol-linije, pa potom izašla van.

Posebno je čudno kako linijski sudac s te strane, Mauricio Espinosa, nije ispravno procijenio odluku, a upravo su do njega za komentar pokušali doći novinari London Evening Standarda.

"U redu, ali ne mogu govoriti o utakmici", komentirao je Espinosa nakon pristupa novinara, a na upit hoće li se izvinitii zbog incidenta, rekao je:

"Ne. FIFA-ina pravila ne dopuštaju mi govoriti o utakmici. Takva su pravila."

Spomenutog suca na poluvremenu je verbalno “oprao” i David Beckham, rekavši mu da se može stiditi zbog svoje odluke, a sam Espinosa navodno je u bradu promrmljao nakon što je vidio ponovljenu snimku: “O moj Bože”.