Kvalifikacije za SP
0

Urugvaj posljednji izborio odlazak u JAR

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Urugvaja kao 32., posljednja reprezentacija izborili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine.

Urugvajci su na svom Centenariju odigrali 1-1 protiv Kostarikanaca u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija. U prvom su, u San Joseu, slavili 1-0.

Nastup u Africi nisu doveli u pitanje pred svojom publikom. U 70. minuti poveli su golom Sebastiana Abreua, napadača solunskog Arisa, koji je pet minuta ranije zamijenio neučinkovitoga Luisa Suareza, inače najboljega urugvajskog nogometaša. Kostarikanci su izjednačili u 74. minuti golom Waltera Centeńa.

Urugvajcima će to biti prvi nastup na SP-u nakon Japana i Koreje 2002. godine. Treći su put uzastopno igrali dodatne kvalifikacije. Za Japan i Koreju prošli su Australce, za Njemačku je Australija prošla njih.

"Bila je to teška utakmica. Naši su nam suparnici jako otežali situaciju. Neka igrači sada slave. Ovo je njihovo postignuće. U jednom smo trenutku kvalifikacija bili gotovo bez izgleda", rekao je trener pobjedničke momčadi Oscar Washington Tabarez.

Kostarika propušta prvi Mundial od Francuske 1998. godine.

Kvalifikacije za SP:

Urugvaj – Kostarika 1-1 (Abreu 70 / Centeno 74), ukupni rezultat 2-1