Humanost
0

Uručene donacije sa utakmice "Kodro, Bola i prijatelji"

Sarajevo-x.com
Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine danas je uručila novčanu pomoć Iliji Spasovskom, Adnanu Selimoviću i Harisu Sadiću iz sredstava prikupljnih na utakmici "Kodro, Bola i prijatelji".

RTVFBiH bila je organizator nogometne utakmice odigrane 1. juna na stadionu "Asim Ferhatović Hase", u čemu joj je pomogla Fondacija ASK Sarajevo.

Za ovu utakmicu prodata je 17.261 karta po cijeni od 1KM.

Sav prihod od prodanih karata raspoređen je tako što je Iliji Spasovskom iz Mostara i Adnanu Selimoviću iz Sarajeva uplaćeno po 5.000 KM, dok je Harisu Sadiću iz Sanskog Mosta uplaćena 7.261 KM.

Potvrde o uplati predao je danas v.d. generalnog direktora RTVFBiH Džemal Šabić Medihi Sadić, majci Harisa Sadića i Adnanu Selimoviću i njegovom ocu Ćamilu. Prisutni su bili i predstavnici BH Fanaticosa Nizar Altinavi, te jedan od igrača na utakmici i bivši reprezentativac Bulend Biščević.

Iliji Spasovskom potvrdu o uplati u Mostaru predali su predsjednik Upravnog odbora RTVFBiH Slavo Kukić i urednik u Informativnom programu FTV-a Zvone Jukić. Troškovi organizacije utakmice i poreske obaveze izmirene su iz sredstava koje su donirali privredni i društveni subjekti.