Potez za svaku pohvalu
0

Uprava Čelika platila karte za povratak navijača Sarajeva iz Zenice

Klix.ba
Današnji derbi Čelika i Sarajeva pokazao je prave čari kako nogometa tako i navijanja.

U utakmici 16. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Čelika i Sarajeva vidjeli smo pravu golijadu. Čak pet golova postignuto je u utakmici na Bilinom Polju, a šlag na tortu stavili su navijači oba tima.

Primjer za sve navijače

Fer i korektnog navijanja i podrške domaćih sa juga i gostujućih navijača sa sjevera nije nedostajalo u meču vječitih rivala. Iskreni navijači i simpatizeri NK Čelik i FK Sarajevo, danas su bili pravi primjer za navijanje. Šef stručnog štaba NK Čelik pohvalio je svoje navijače što su dali podršku svome klubu i kada je bilo najteže u današnjem derbiju, te je istakao da su upravo oni zaslužni za preokret.

"Veliku zaslugu u današnjem preokretu ima i publika, ne samo naši navijači nego svi ostali i na zapadu i na istoku. Ovo je formula kako treba povesti klub i kad ide malo lošije.", istakao je Jagodić.

O korektnom navijanju govorio je i trener Sarajeva Dragan Jović, koji je kazao:

"Zenica kao grad i Čelik kao klub zaslužuju ovakvo navijanje, utakmicu i derbi i zaslužuju gledati Čelika koji će se boriti za Evropu, a ne za ostanak.", kazao je Jović.

Problemi sa prijevozom

Put navijača FK Sarajeva u Zenicu nije bio organizovan, pa su se gostujući navijači snalazili na sve moguće načine, ali neprijatnost su doživjeli oni koji su došli sa vozom Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine. Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine otkazale su povratnu liniju u Sarajevo iz za sada nepoznatnih razloga, a veliki broj navijača Sarajeva našao se u problemu.

Rješavanju problema navijača Sarajeva veliku podršku je dao i direktor NK Čelik Alija Porča, koji je nakon pobjede Čelika, umjesto odlaska u svlačionicu da proslavi pobjedu sa svojim igračima, otišao na Željezničku stanicu i pokušao dogovoriti siguran povratak navijača FK Sarajeva kući. Na kraju, uprava NK Čelik na čelu sa Alijom Porčom, platila je karte navijačima Sarajeva, za drugi voz, koji su u večernjim satima sigurno stigli u svoj grad. Potez Alije Porče sigurno je vrijedan hvale.

Veliki teret na leđima iznijela je i policija Policijske uprave Zenica, na čelu sa načelnikom Admirom Gazićem, koja je oko 800 navijača Sarajeva sigurno ispratila od Željezničke stanice do stadiona Bilino Polje, a tako i na povratku, te radila skoro pa dvije smjene u jednom danu, sve u službi građana, ovaj put navijača.

Velike pohvale za sve, ovo su utakmice i ljudi kakvi su potrebni Bosni i Hercegovini.