Nogomet
0

Upola jeftiniji Buffon sada je na prodaju

Totalsport
Želi li se Juventus na ljeto pojačati dovođenjem Werderovog Brazilca Diega, torinski klub morat će namaknuti novac prodajom nekih uistinu jakih imena iz svoje svlačionice. Najspominjaniji u tom kontekstu je golman Gianluigi Buffon.

Diego je često spominjano ime u Juveovim kombinacijama, a pretpostavlja se da bi njegovo dovođenje klub moglo koštati 30-ak miliona eura. Ugovorno vezan s bremenskim klubom do kraja juna 2011. godine, Diego se, prema transfermarktu, procjenjuje na 23 miliona eura, no spoznaja da ga želi i minhenski Bayern podiže mu cijenu.

Kako bi namakli potrebna sredstva u Juventusu razmišljaju o prodaji Davida Trezegueta, ali i ponajboljeg golmana današnjice Gigija Buffona, piše La Gazzetta dello Sport. Ipak, da su se za prodaju golmana odlučili samo nekoliko mjeseci ranije, Torinezi su mogli inkasirati dvostruko više novca nego što ga sada mogu očekivati.

Navodno je u januaru Barcelona ponudila 40 miliona eura za njegove usluge, međutim Katalonci su dobili “košaricu”, a sada Juve za Buffona može dobiti tek pola te svote, tvrdi njegov agent Silvano Martina.

  • Takvo je trenutno stanje na tržištu, no i to je dobar novac - misli Martina.

Gazzetta je također još prošlog novembra pisala da Manchester City za otkup Buffonova ugovora (do ljeta 2013.) nudi 75 miliona eura.