Nogomet
96

Uoči vječitog derbija: MUP KS apeluje da navijači doprinesu sportskoj atmosferi

Piše: E. F.
Stadion Koševo (Foto: Klix.ba)
Stadion Koševo (Foto: Klix.ba)
Uprava policije MUP-a KS poduzima sve mjere s ciljem osiguranja derbi utakmice XXVIII kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja će se sutra u 17 sati odigrati na sarajevskom stadionu Koševo između FK Sarajevo i FK Željezničar.

Iz ove ustanove apeluju i pozivaju građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem daju doprinos kako bi derbi protekao u sportskoj i fer atmosferi.

Inače, sutra se na Koševu očekuje veliki broj navijača i građana.

Podsjećamo, sarajevski derbi koji je odigran u novembru prošle godine ostao je u sjeni sukoba do kojeg je došlo između navijača i policije

Početak utakmice nagovijestio je da derbi neće proći bez incidenata. Prije samog početka meča, sa južne tribine stadiona Grbavice u teren je ubačeno nekoliko petardi, a jedna je eksplodirala blizu golmana Sarajeva Dejana Bandovića, koji je ostao ležati na travi.

Razlog za početak incidenta bile su baklje koje su bacane između navijača na sjeveru, nakon čega su specijalci odlučili uvesti red na tribinu.

Uslijedila je masovna tuča, a nekoliko navijača, u pratnji policije, sprovedeno je do kola Hitne pomoći.

Utakmica je prekinuta pa i ponovo nastavljena uz prijetnju da će se sjeverna tribina isprazniti u slučaju ponavljanja incidenta.