Nogomet
15

Uoči utakmice sa Zvijezdom: Adžem i Varea najavili nastavak pobjedničkog niza

Piše: D. B.
U prostorjima FK Željezničar danas je održana konferencija za medije na kojoj su trener Plavih Admir Adžem i nogometaš Juan Manuel Varea najavili sutrašnju utakmicu protiv Zvijezde te istakli da očekuju nastavak svog pobjedničkog niza.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Nalazimo se u dobroj seriji sa pet vezanih pobjeda. Nadamo se da ćemo u sutrašnjem duelu sa Zvijezdom nastaviti dobar niz. Da će nam biti lako, neće, jer Zvijezda ima mali broj bodova i na Grbavicu dolazi s namjerom da napravi pozitivan rezultat. Imaju nekoliko odličnih igrača kojih se moramo paziti, a među njima je svakako i naš bivši nogometaš Elvir Čolić, Mi moramo utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno jer nismo dovoljno jaki da Zvijezdu pobijedimo s 'pola gasa'. Trebamo od prve minute zaigrati agresivno i jako te što prije postići gol", izjavio je Adžem.

Admir Adžem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

On u sutrašnjem susretu neće moći računati na dva važna igrača.

"U ekipi neće biti Srđana Stanića i Tomislava Tomića zbog kartona. Mnogo će nam nedostajati", jasan je bio trener Željezničara.

Juan Manuel Varea (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Juan Manuel Varea (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon Adžema se novinarima obratio napadač Varea.

"Očekujemo pobjedu protiv Zvjezde. Dobro smo se spremili za ovu utakmicu. Želja nam je da ostvarimo dobar rezultat uoči susreta sa Širokim Brijegom u Kupu BiH. Igrao sam za Široki, ali sam sad nogometaš Željezničara i dat ću sve od sebe u toj utakmici. Ipak, trenutno razmišljam samo o Zvijezdi", rekao je Varea.

Dodao je da se odlično uklopio u tim Željenzičara.

Na početku je bilo teško, jer nisam prošao pripreme sa ekipom. No, dobro mi je došla reprezentativna pauza da se spremim i uigram s ekipom", završio je Varea.

Utakmica Željezničar - Zvijezda se igra u subotu na stadionu "Grbavica" s početkom u 15:30 sati.

Cijene ulaznica će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 3 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.