Nogomet
0

Uoči utakmice protiv "Želje" igrači "Olimpika" u karantinu

Sarajevo-x.com
Edin Prljača (Foto: Fotoservis)
Edin Prljača (Foto: Fotoservis)
U srijedu navečer Fudbalski klub "Olimpik" odigrat će prvu utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv gradskog rivala, ekipe FK "Željezničar". "Vukovi" će na svojoj premijeri pokušati doći do pobjede protiv aktuelnog šampiona države, poručuje šef stručnog štaba najmlađeg sarajevskog premijerligaša, Edin Prljača.

"Zadovoljan sam tokom priprema, imali smo dovoljno vremena da odradimo sve što smo zamislili. Doveli smo sjajne igrače koji su se dobro uklopili, vrijeme na pripremama nas je dobro poslužilo, tako da ni s te strane nismo imali problema. Odigrali smo nekoliko utakmica u kojima smo mogli uvidjeti sve nedostatke koje smo, nadam se, otklonili", kazao je Prljača.

Ističući kako njegova ekipa u svakom susretu ide na pobjedu, trener "Olimpika" dodaje i to da će u slučaju poraza znati pružiti ruku protivniku, te da isto očekuju od njih."

Na pitanje o prvom protivniku u otvaranju nove sezone, "Željezničaru", Prljača kaže: "Aktuelni prvak je veliki zalogaj za nas, ali, kao što sam i rekao, mi želimo pobjedu. Upoznati smo sa svim manama i vrlinama prvaka, igrali smo i utakmicu na početku priprema, a i imali smo priliku gledati ih u utakmicama kvalifikacija za Ligu prvaka. Iako se u prvoj utakmici nisu snašli, druga utakmica je pokazala da je Željezničar ekipa koja može kvalitetno parirati ekipi kakav je Hapoel. Mi imamo određene taktičke zamisli, koje ćemo sa igračima probati sprovesti u djelo, te izboriti povoljan rezultat po nas."

Što se tiče sastava domaćina, jedino je sigurno da u ekipi neće biti Vidovića, koji se oporavlja od operacije prepona. Svi ostali su spremni i očekuju početak utakmice. Ekipa se od ponedjeljka nalazi u karantinu, što dovoljno govori sa koliko ozbiljnosti se pristupa meču.

Utakmica se igra u srijedu od 20.30 sati, kada će u prodaju biti puštene i ulaznice po cijenama: tribine istok i zapad po 10 KM, te jug - 7 KM.

Na utakmici će suditi Emir Alečković iz Sarajeva.