Linekerova prognoza
0

Unitedu naslov, Tottenham bez Lige prvaka

Totalsport
Gary Lineker
Gary Lineker
Legendarni Gary Lineker (50), najbolji strijelac engleske nogometne reprezentacije na svjetskim prvenstvima, prognozirao je da će naslov u Premierligi ove sezone završiti u vitrini Manchester Uniteda.

Nekadašnji napadač Leicestera, Evertona, Barcelone i Tottenhama ipak ne vjeruje da tim Alexa Fergusona može ponoviti pothvat Arsenala koji je sezonu 2003/04 okončao bez poraza u prvenstvu.

"Glasam za Manchester United kad je u pitanju prvenstvo, iako nema velike sigurnosti u mojoj prognozi. Prije početka sezone sam prednost dao Chelseaju i, premda mu trenutna forma nije dobra, vjerujem da se može vratiti u utrku za naslov", poručio je Lineker u svojoj kolumni u News of the Worldu.

"Manchester United trenutno ima drugi najduži niz neporaženosti od početka prvenstva (11 pobjeda, osam remija, op. a.), odmah iza Arsenalovog iz sezone 2003/04. Ali, za razliku od Wengerovih “topnika”, doista sumnjam da United može izdržati cijelu sezonu bez poraza. Ne vjerujem da je dovoljno jak za tako nešto", dodao je Lineker koji svome nekadašnjem klubu Tottenhamu ne predviđa dobar završetak sezone.

"Iako mi je to bolno priznati, mislim da će umjesto Tottenhama ove sezone mjesto u Ligi prvaka uhvatiti Manchester City".